Letovisko Argassi, Zakynthos

Argassi je stredisko rušné a o trochu väčšie ako napr. Moraitika na Korfu. Pláže sú úzke s ležadlami za poplatok 6€ za 2 ležadlá a slnečník. Väčšina taverien pri pláži má udržiavané záhrady s bazénom a ležadlami bez poplatku. Predpokladá sa však že si niečo v bare objednáte. Takto si môžete vyberať či si zaplávate v bazéne alebo v mori, prípadne to môžete striedať ako ja – z mora rovno do bazéna. More má pred Locandou postupne sa zvažujúce dno s teplou vodou a preto je vhodné aj pre deti. Bazén je malý, ale na jednej strane s hĺbkou cez 2 metre. Aj napriek tomu je voda teplá. Nemá ale oddelenú časť pre deti. Otvorený je do 18:30, po tomto čase je kúpanie zakázané kvôli čisteniu.

Ďalšie pláže ostrova môžete navštíviť buď autom, autobusom alebo taxíkom. Na pláž Vasilikos chodí z Argassi bezplatný autobus ale je potrebné si niečo objednať v bare. Tam chodí ráno po desiatej z križovatky v Argassi a späť ide okolo piatej popoludní.

V stredisku je veľa reštaurácii, taverien, barov a obchodov. Jeden je aj pri Locande, takže nemusíte chodiť kupovať pitnú vodu ďaleko. Tiptravel má odporúčanú autopožičovňu až v stredisku Laganas, takže požičanie sa realizuje telefonicky alebo cez delegátku. Auto vám potom privezú do hotela. Ceny sa pohybujú na deň od 55 € po 78 € podľa veľkosti auta, ale pri požičaní na viac dní (4-6) to môže byť na deň od 49 € po 69€. Skúter stál 21 €, štvorkolky 36 – 44 € na deň. Pri 4-6 dňoch je cena na deň 16€ a štvorkolky 34 – 42€.

Galéria obrázkov k článku, ktorý pokračuje nižšie:

Využiť môžete aj autobusy, ale treba počítať aj s niekoľko minútovým čakaním na zastávke. Tá je pred kostolom kúsok od Locandy. Časy odchodu sú väčšinou uvádzané z prvej zastávky. V prípade, že nejde žiadny autobus môžete ísť taxíkom. Ceny sú stanovené a ich výšku Vám povie delegátka. Ak bude vodič pýtať viac, tak pravdepodobne špekuluje.

Do hlavného mesta chodí z Argassi aj vyhliadkový vláčik niekoľko krát za deň. Posledný z mesta by mal ísť okolo desiatej večer, ale vždy si radšej aktuálne odchody vopred overte.

Júl a august sú veľmi horúce mesiace  a preto je vhodné sa chrániť pred ostrým slnkom a ideálne je v kritickom čase od obeda do 15:30 byt v tieni alebo oddychovať v izbe. V prípade zdravotných problémov je v Argassi lekárka s 24 hodinovou službou. Ordináciu má pri križovatke v objekte hotela Castelo beach, oproti baru Magic mushroom. Ak máte problém dorozumieť sa tak kontaktujte svojho delegáta. Na ošetrenie je potrebná poistenecká knižka aby ste nemuseli zbytočne platiť. Ak by ste platili tak si odložte všetky bločky, ktoré na Slovensku odovzdáte poisťovni a tá by mala Vaše výdavky preplatiť.

Back to Top