Na mieste pobytu (Zakynthos)

Izby sú v Locande rozdelené s výhľadom na ulicu a na more (s príplatkom pri kúpe zájazdu). Výhľad na more ale nie je priamo, ale z boku, takže prvá izba ma lepší výhľad ako posledná. Na toto ma pri kúpe zájazdu upozornili, takže ma to veľmi nezaskočilo. Ruch z ulice počuť bolo, ale z môjho pohľadu je to znesiteľné. Izby sú vybavené chladničkou, televízorom, DVD prehrávacom, fénom a klimatizáciou za príplatok. Elektrika funguje len ak je kľuč zasunutý v magnetickom prepínači. Izby upratujú denne okrem stredy a uteráky vymieňajú 2x týždenne.

Hotel je rodinného typu a na recepcii väčšinou nikto nesedí čo mi neprekáža lebo väčšinou to takto v GR poznám. Večere sa podávajú v hotelovej reštaurácii pri ceste oddelenej len malým múrikom. Toto je tiež v Grécku viditeľné a problém s tým nemám ak je aj terasa taverny priamo pri ceste. Raňajky sú v malej jedálni kúsok pod recepciou po schodoch dolu.
Galéria obrázkov k článku, ktorý pokračuje nižšie:

Po príchode okolo poludnia je vo väčšine prípadov izba už pripravená a môžete sa ubytovať. Začína sa večerou, ktorú si treba objednať pri príchode napísaním poctu k jednotlivým jedlám na papierové menu, ktoré má každá izba na svojom papieri. Nezabudnite na číslo izby v hornej časti papiera. Ďalšie dni si objednávky píšete pri raňajkách. Servírovaná večera pozostáva z predjedla, kde vyberáte z dvoch možnosti. Ďalej je šalát, tiež z dvoch možnosti, hlavné jedlo si vyberáte z troch a dezert je na výber buď ovocie (červený melón, hrozno a pod.), alebo zmrzlina. Podávať začínajú od 19 do 21. Nakoľko je kapacita menšia tak je vhodné prichádzať priebežne. Vhodné je zobrať si z baru kartičku s číslom izby aby čašník vedel aké jedlo ste si objednali. Barman Vás osloví s otázkou na nápoje, ktoré sa platia extra. Porcie sú primerané, aj keď mi jeden pán hovoril, že sa mu zdajú malé, toto je ale subjektívny pohľad každého jednotlivca.

Raňajky sú formou bufetu a na výber je niekoľko druhov chleba, syr, šunka, maslo, med, džem, vajíčka, jogurt, mlieko, káva, čaj a džúsy. Je len vecou výberu kombinácie pokrmov či budete mat denne to isté, alebo to budete striedať. 😉

 

Back to Top