Cestovanie na Zakynthos

Tradične cestovná kancelária neponúka odvoz na letisko a preto som musel využiť odvoz cez známeho. Zraz na letisku bol podľa pokynov o 6:00 a v tom čase som tam aj dorazil. Už tam bolo dosť dovolenkárov, ktorí čakali v odletovej hale na otvorenie Check-in. Ja som najprv išiel do stánku cestovnej kancelárie Tiptravel, cez ktorú som cestoval. Stánky už nie sú v tom legendárnom stane ako 2 roky dozadu, ale na konci haly v novo vytvorenom priestore za posledným Check-in. Tam som sa dozvedel, že už nie je nutne sa tam hlásiť a môžem isť priamo na Check-in, keď otvoria.

Pýtal som sa ešte toho pracovníka, že čo je jeho úlohou, keď už nekontroluje zoznam dovolenkárov a povedal mi, že rieši prípady ak niekto zaspi, pripadne z iného dôvodu nie je na letisku. Povedal, že par krát už zachránil klientov od storna za zmeškanú dovolenku 😉

Po krátkom rozhovore som sa vrátil do haly na Check-in, ale nechcelo sa mi ešte stáť v rade tak som si sadol na jednu z mála lavičiek, ktoré sa na prízemí nachádzajú. Tam som vyskúšal či funguje voľný WiFi internet. Všetko fungovalo na prvý krát. Akurát ma zarazila rozbitá elektrická zásuvka hneď pri lavičke, čo môže byt nebezpečné pre neposedné deti, preto odporúčam dávať na ne dobrý pozor, kým to letisková údržba nedá do poriadku.

Po vystáti rady stačí k odbaveniu pas, alebo občiansky preukaz podľa, ktorého Vás skontrolujú v zozname z CK. Dostanete palubnú vstupenku, batožinový lístok a môžete isť na bezpečnostnú kontrolu na poschodí. Niektoré vyššie spomenuté informácie sa môžu líšiť u iných CK, preto si radšej overte postup už pri kúpe dovolenky.

Bezpečnostná kontrola je už rovnaká pre všetkých. Najprv sa pri vstupe do bezpečnostnej zóny preukážete palubnou vstupenkou a potom prechádzate detektorom kovov a vaša batožina röntgenom. Nesmiete mať pri sebe žiadne nepovolené predmety a tekutiny len v obmedzenom množstve v priehľadnom igelitovom vrecku.

Po úspešnom absolvovaní bezpečnostnej kontroly už len počkáte kým sa otvorí príslušná brána k lietadlu kde znovu potrebujete palubnú vstupenku. Potom vás už len odvezie autobus k lietadlu. Po nastúpení sa posadíte presne na svoje miesto a sledujte pokyny palubného personálu.

Back to Top