Cestovanie na Korfu (2008)

Cestovanie bolo v tomto prípade naozaj dosť zle načasované, ale s tým si nepomôžem. Odlet bol o 2:05 v noci, takže príchod na letisko bol potrebný okolo polnoci. Alextour nemá odvozové autobusy z jednotlivých miest, tak ako to mal niekedy TipTravel. Pravdepodobne to nie je zaujímavé, lebo už to tiež neponúkajú. Neostávalo mi nič iné len požiadať známeho o odvoz z TT do Bratislavy. Pri Sky Europe je veľmi dôležité dávať pozor na čas kedy prídete na check-in, ktorý sa uzatvára 45 minút pred odletom lietadla.

V noci nebol až taký veľký chaos na letisku tak sa pomerne jednoducho dalo vybaviť všetko potrebné. Tu musím akurát spomenúť odletovú halu, ktorá sa od mojej poslednej návštevy trochu pomenila. Na prízemí sa zredukoval počet miest na sedenie pre čakajúcich. Cestovné kancelárie majú väčšinou svoje prepážky na poschodí, tak ak ste jednotlivec musíte isť hore aj s celou batožinou aby ste si vyzdvihli potrebné papiere a následne sa s nimi mohli postaviť do rady na check‑in a odovzdať batožinu. Neviem či nebolo praktickejšie keď boli cestovky v tom legendárnom stane vedľa odletovej haly. Nebolo tam treba chodiť hore-dolu 😉

Po nejakom čase v rade som odovzdal batožinu a dostal som palubnú vstupenku. Vyšiel som znovu na poschodie, kde sa už sadnúť dá a pomaly som dopil vodu čo som mal pri sebe. Pri bezpečnostnej kontrole by mi ju aj tak zobrali. Mal som ešte čas, tak mi bolo jedno kde čakám. Po bezpečnostnej prehliadke som ešte čakal pri odletovej bráne kým ju otvoria a potom sme postupne všetci prešli do lietadla. Inak nie je mi celkom jasné prečo mi zoberú pri kontrole tekutiny, keď si ich môžem potom za výrazne väčšiu cenu kúpiť v bare, príp. v duty-free shope, alebo nabrať vodu na toalete (či už na letisku, alebo v lietadle). Len pre zaujímavosť na letisku v Amsterdame, ale vo Frankfurte pri kúpe v bezcolnom obchode tekutiny nedostanete hneď do ruky, ale odovzdajú Vám ich až pri nástupe do lietadla podľa pokladničného bloku. Let prebiehal v pohode, občerstvenie bolo k dispozícii v studenej forme – žemľa, šunka, syr atd. a teplé a studené nápoje. Po necelých dvoch hodinách sme pristáli na letisku v Kerkyre, kde bolo približne päť hodín ráno miestneho času.
Údaje v lietadle

Lokálny personál trochu zazmätkoval a autobus nás vyložil pri dverách do haly, ktoré boli zamknuté a navyše sú určené pre cestujúcich mimo Schengenu. Tak sme tam pár minút počkali a keď druhý autobus vyložil ľudí pri dverách o pár metrov ďalej tak sme sa tam pohli peši popri hale. To bol dosť problematický úkon, lebo z bezpečnostného hľadiska nie je možné presúvať sa len tak po ploche letiska. Dva zamestnanci s tým mali trochu problém, ale ak poznáte Grékov, tak naozaj len trochu. Cez druhú bránu sme vošli bez colnej kontroly a počkali sme na batožinu. Potom nám pri východe delegátka podľa zoznamu povedala, ktorý autobus ide do hotela Nasos a odovzdali sme batožinu vodičovi. Bolo nás v autobuse dosť veľa a väčšina pospávala aj napriek tomu, že delegátka nám hovorila základné informácie o ostrove a odovzdávala nejaké papiere. Mal som z nej dojem, ako by práve prišla z diskotéky a ešte mala vypité, ale mohlo to byť len únavou z nočných príchodov a odchodov.

Back to Top