Príprava na cestu – Korfu 2008

Posledná dovolenka bola trochu problematická z hľadiska vhodného termínu a miesta. Všetky lokality, ktoré chcem ešte navštíviť boli vypredané tak mi neostávalo nič iné len kúpiť to čo bolo ešte voľné. Pár dní som chodil po cestovných kanceláriách a hľadal niečo zaujímavé, ale pre cestovateľa jednotlivca to je v Slovenských kanceláriách úplne nevýhodné. Príplatky sú veľmi vysoké a dokonca sa mi stalo, že mi otvorene povedali, že majú od šéfa zákaz predávať jednotlivcom počas augusta.

Takže ak by som chcel ísť, musel by som kúpiť zájazd pre dve osoby vrátane letenky. A to je úplná hlúposť, zaplatiť za dvoch a cestovať sám. Problém je, že sa ťažko hľadá spolucestujúci/ca v okruhu mojich kamarátov. Nakoniec som vybral ostrov Korfu v CK Alextour, stredisko Moraitika a hotel Nasos-Daisy s polpenziou. Bola to moja druhá návšteva v Nassose. Zájazd som kupoval v CK Del Mar v Trnave okolo 21.8.2008 (čakal som na dobrú cenu) s termínom odchodu z Bratislavy 24.8.2008 a návratu 31.8.2008 znovu do BA. Cena bola celkom zaujímavá, zhruba 15000,-Sk vrátane poplatkov.

Prípravu som špeciálne nerobil, lebo na Korfu chodím pravidelne a mám tam veľa kamarátov a známych, takže ak by som aj niečo zabudol tak to viem vyriešiť pomerne jednoducho na mieste. Akurát si treba ustrážiť hmotnosť batožiny – zapísaná je max 20kg (to je tá čo odovzdávate) a príručná max 5 kg. Dôležité je mať všetky potrebné cestovné a ubytovacie doklady a samozrejme peniaze a prípadne aj platobnú kartu. Obyčajne beriem takú sumu aby som mal na nejaké fakultatívne výlety, príp. na požičanie motorky/auta v prípade potreby a na nejaké jedlo v taverne. Tu dosť záleží, či je zájazd s jedlom alebo bez a podľa toho upravujem výšku sumy. Z poslednej skúsenosti s jedlom v Nasose som si nebol celkom istý či to bude rovnaké, alebo lepšie.Informácie z CK

Back to Top