Výlety 2006 – Autobusový okruh ostrovom

Absolvoval som len jeden výlet autobusom – Okruh ostrovom. Odchod autobusu je v Moraitike zo stanoviska taxíkov a autobusovej zastávky na križovatke zruba o 8:20. Prvá zastávka je v paláci Achilleon. Tento rok sa ide dlhšou trasou cez hlavné mesto a príchod je z opačnej strany ako to bolo voľakedy. Na okraji meste sme vyzdvihli Grécku sprievodkyňu, ktorá je prítomná počas celého výletu. Achilleon je zámok, ktorý obývala rakúska cisárovná Sissi. Vo vnútri boli sprístupnené asi 4-5 miestností na prízemí a záhrada. Mne sa viac páči záhrada so sochou Achilesa, ktorá je pekne udržiavaná je z nej zaujímavý výhľad.

Na dvore kláštora v PaleokastriciĎalšia zastávka bola v Kláštore v Paleokastrici. V ňom som bol prvý krát, a je tam zaujímavý výhľad. Hore sa ide autobusom, ale treba čakať na semafore pretože cesta je dosť úzka. Potom je možné ísť na 30 minútový výlet malou loďkou do blízkych jaskýň alebo posedieť v taverne. Ďalšia zastávka je nad Paleokastricou vo vyhliadkovej taverne pri Lakones, kde si môžete objednať obed. Objednávate ho u delegátky vopred, aby sa zbytočne nečakalo kým to pripravia.

Výletné loďky do jaskýň

Ja som si objednal veľký gyros za 3€, ale na mieste chceli 3,50€. Neviem či to bolo sprepitné, lebo taverna bola bez obsluhy a jedlo ste si niesli od pokladne na tácke ako v závodnej jedálni. Po obede bolo možné urobiť si zaujímavé fotografie, príp. sa okúpať v bazéne, alebo niečo nakúpiť v obchodíkoch. Ďalšia zastávka bola podľa delegátky u „babky korenárky“ v dedinke Makrades. Nečakajte ale nejaké rozprávkové miesto kde babka varí rôzne odvary z byliniek zbieraných za svitu mesiaca. Je to obchod akých je všade na Korfu veľa, akurát tam majú viac korení a byliniek o ktorých Vám „babka korenárka“ vie povedať nejaké detaily.

Výhľad na mesto Corfu Town

Ďalšia zastávka je na vyhliadkovej plošine pod vrchom Pantokrátor. Dajú sa tam urbiť zaujímavé zábery a môžete vidieť aj Albánsku pevninu. Posledná zastávka je vo fabrike rodiny Mavromatis na výrobu likérov z ovocia kumquat (malé pomaranče). Na začiatku uvidíte krátke video o výrobe likérov a potom môžete aj ochutnať a nakoniec kúpiť vo firemnom obchode rôzne druhy likérov a iných výrobkov z továrne. Osobne si myslím, že ceny sú vyššie ako v bežných obchodoch v Moraitike, takže si zvážte kde budete nakupovať ;-).

Likérka Mavromatis

Odtiaľto je už len transfer do letovísk. Ide sa cez mesto Korfu Town do Moraitiky, príp. do Ag. Georgios. Návrat aj po dvoch prerušeniach z dôvodu poruchy autobusu bol medzi 18:00 až 18:30.

Back to Top