Negatívne skúsenosti z brigády na Korfu

Kópia emailu, neupravené. Autor: Diana 

Takze k mojmu planovanemu trojmesaacnemu pobytu na Korfu. Noo takze leteli sme toho 26.6. v nedelu o pol dvanastej v noci let bol ok, az na to, ze ma troska zarazilo, ze Sky Eurupe, co je nizkonakladova letecka spolocnost si vypyta peniaze za to, ak Ti ponukne nejaky napoj alebo nejaku malickost, tak to ma troska aj nastvalo. Prisli sme na atenske letisko, v porovnani v blavou to je ako new york, ale fakt krasne letisko (Peto ved Ty mozno aj vies).  

Prisli sme do Aten okolo pol tretej rano a o pol siestej sme mali odlet na Korfu. Sli sme na check in asi hodinu pred odletom, bol tam kopec ludi a jednoducho sme sa dostali na rad az 5.14 a mali sme smolu, ta krava zenska, co to vybavovala povedala, ze you were late, za co som mala chut jej jednu asi vrazit, ale co uz, tak sme isli do kancla Olympic airlines, s ktorymi sme mali letiet a dali nam termin hned na druhy den rano, tak co uz, museli sme spat jednu noc v atenach, cize sme obuchali zbytocne vela penazi, vobec to nemuselo byt!!  

ale inak celkovo z toho grecka mam dojem, ze oni maju strasny bordel vo vsetkom. Pisala som sefovi smsku, ze proste nemozem receive calls, lebo som v roamingu a mozem len pisat smsky, tak som mu napisala, co je vo veci, on uz bol skoro na letisku, prisiel po nas, musel sa aj otocit. Oproti letisku bol strasne velky a pekny hotel, ja ze reku pome sa tam spytat, kolko stoji noc, kamoska hned hovorila, ze to vyzera na mastny hotel, ja ze neva, ved sa len spytame no a ked nam povedali, ze 230 euro na noc, tak nas skoro vystrelo, podakovali sme sa tisko a odisli sme naspat na lavicku. Tak sme sa takej mladej baby na informaciach na letisku spytali, ako sa teda dostaneme do centra a chceme nejaky lacny hotel, tak nam poradila, ze mame ist busom na Syntagma square a odtial metrom ist do Omonie, co je mimochodom otrasna stvrt, skareda, fuj fuj fuj, nikdy tam asi nepojdem.  

Hned ako sme vystupili z toho autobusu tak si nas odchytil jeden ujko, lebo videl, ze su tam turisti a vedel, ze si hladaju ubytko a on to aj patricne vyuzil, tak sa spytal, ci chceme hotel a ja ze yes but cheap a on ze a kolko sme ocotne dat za noc, tak to som trepla ze 30 euro a on ze ok, tak nam vybavil hotel, ktory mimochodom nic moc, ale svoj ucel splnil, dalo sa tam spat :-)) potom sme isli hned na druhy den na letisko a leteli sme konecne na Korfu s Olympic airlines. Let trval asi 45 minut, prisli sme tam a sefo prisiel po nas no a odtialto zacina podstata mojho rozpravania a rozhodnutia, preco som sa vlastne vratila.  

Sefo nas viezol na aute do toho hotela, ktory bol aj na tej www stranke, mysleli sme si, ze nam da normalnejsiu izbu, ale on nas proste ubytoval v obycajnej pivnici!! Povedal, ze je to only our private a ze si mozeme robit co len chceme, ale ked tam bol tak neskutocny smrad, ze tam nebolo vetrane asi cely rok, no o nicom, jedna mala izbicka 3×3 metre a okienko asi 30x40cm no otras a ten vzduch sa nedal ani dychat a ani vetranim to neslo von. Kupelka ani nehovorim, strasna, zachod sprcha o nicom, no proste ak poviem velke FUJ je to este slabe!! tak sme to akosi prehlstli, ze predsa len tam nejako vydrzime.  

Potom sme si sadli na terasu a kecali sme so sefom, ze teraz nema vela hosti v tom hoteli a ze nam bude davat ranajky a jest budeme v taverne. Lenze toto sa nestalo! Co sa tyka ranajok, tak sa spytal, ci si dame kavu a asi pod tym si predstavoval ranajky… Potom povedal, ze robit zacneme od prveho jula, lebo aby sme videli, ako vlastne robia, aby sme sa to naucili, tak my ze ok, budeme aspon mat relax a tak, ale potom na to akosi pozabudli vsetci a akoze robit sme zacali hned na druhy den, ale aj tak o nicom, lebo sme robili od dvanastej do druhej ci tretej potom nam kazal prist o osmej a boli sme tam do takej dvanastej noci, ale tam proste nebolo roboty!!  

On v tej taverne mal strasne malo ludi alebo resp. skoro nikoho, tak sme si robili srandu, ze si pocita vlnky v mori, lebo ta taverna je hned pri mori (Petko ty to opat vies). Tak sme usudili, ze kurnik z coho by nas asi platil, ked nema skoro hosti a ani v hoteli nema nejak vela hosti, proste mu to neslo, lebo tam bola taverna na taverne a tak. Dalsia rana, ked sme prisli do tej taverny, tak v prvy den nas ponukli asi len vodou a musakou a to bolo vsetko a druhy den sme si jedlo museli normalne vypytat samy, kebyze sa neopytam, ci mozeme jest tak nam asi ani nedaju a ked sme sa aj opovazili urobit si grecky salat, tak ten jeho brat, taky debil len pozeral, kolko fety sme si tam dali, proste nemali sme ho radi.  

Inak mali obidvaja ti bratia zeny, mimochodom obidve boli tehotne a museli makat cely den v tej taverne!! Dokonca zena toho jeho brata bola v osmom mesiaci tehotenstva a makala denne od rana do noci!!!Chapes to? ak toto robil so svojou zenou, ako by sme makali asi my? zena toho mojho sefa bola v tretom mesiaci a tiez makala, mimochodom toto je jej druhe tehotenstvo, nabuchal ju, ked mali patmesacnu dceru.. takze tak. Minuli sme dost penazi na jedlo a pitie, lebo oni sa nejak nehrnuli, ze nas niecim ponuknu, tak sme na zaklade tychto vsetkych skutocnosti sa rozhodli, ze proste zdrhneme a napiseme mu len list. 

Tak sme to urobili len tak, ze sme sa v noci o dvanastej ked sme dosli zo sichty pobalili a napisali sme mu list a dovody v odrazkach, preco sme odisli a ze sme sa bali jeho reakcie tak si myslime, ze takto je to najlepsie a tiez sme tam spomenuli, ze sa nam nepaci ani to, ako sa spravaju k svojim tehotnym zenam. 

Inak aj tie postele boli hrozne, jedna bola dokonca len taka skladacia, vies taka campingova, no hroza!! a boli aj vankuse plesnive a v noci tam bola kosa, ked sme tam spali. inak nemali ani nejaky zmysel pre humor a stale nam hovorili len, it is too hot today, toto bola ich kazdodenna fraza, ale zvykli sme si. tak sme to teda urobili tak ako spominam, zbalili sme sa a rano na piatu sme si zavolali taxik a isli sme na letisko v Kerkyre, kde mimochodom nebola ani uschovna batozin a museli sme ist aj na net kvoli tomu, ze bolo potrebne si vytlacit rezervaciu leteniek na novy termin, tak sme isli taxikom do centra mesta, aj ten drahy jak hovado, no proste vsetko v tom mestecku bolo predrazene..  

Inak zabudla som, ze hned v prvy den sme boli v Messonghi (Peto fakt pekne, tam by som vedela robit, tam bol aj nejaky ten zivot, samy turista) ale v tom Boukari, kde sme boli nebol ziadny zivot, proste mali sme dojem, ze ti ludia, ktori tam chodili dovolenkovat tam chodia len dozivat. ale v kazdom pripade je tam pekne, more krasne ciste, ale co z toho…do toho Messonghi sme isli peso, hmm vraj 5 km, to som si pomyslela, ze asi len vzdusnou ciarou, lebo sme isli tou oklukou popri pobrezi a bolo to dost, ved sme isli asi hodinu a my blbe este v najvacsej horucave, nasli sme net cafe a sli sme naspat.. ale to messonghi je fakt pekne, aj sme rozmyslali ze tam si najst robotu, ale nebola sanca, lebo bus z Boukari siel asi 3x denne a proste to sa nedalo si takto nieco najst.. jednoducho zapadakovo!  

Pisala som aj tej Broni, ktora robi v zlatnictve, ci mozeme prist k nej, ze by sme si tam nieco nasli v Moraitike, ale neodpisala, tak aj zato sme prisli domov a myslim, ze sme urobili dobre.. Dalsia vec, ktoru som zabudla je, ze tam boli normalne aj hady a ked sme to spomenuli sefovmu otcovi, ze su tam snakes len povedal, no problema, close the window.. tak povedz na to nieco a ta izba no fakt fuj to bolo v pivnici a bolo tam strasne vlhko a dusno, nedalo sa to nie za takychto podmienok…inak cakali sme aspon nejake echo v ten den, ked sme zdrhli od sefa, ale asi mu to bolo jedno ci co…  

v hlavnom meste sme kupili suveniry a to cakanie tam bolo hrozne, lebo sme zdrhli rano o piatej, na letisku sme boli rano o siestej a dali sme si tam kavu a sli sme do centra a tam sme cakali do nejakej siedmej vecer, kym nebol let, tak sme obehali mestecko, kopa anglicanov aj tie fajnove ceny su asi prisposobene prachatym anglanom, ale kupila som nieco len domov a kamoske, kedze som si nezarobila nechcela som minut love, lebo som ani nevedela, kolko este budem potrebovat..  

no tak uz som teda stastne doma a zatial kazdy hovori, ze dobre sme urobili. Jaaj a zabudla som aj nieco dost podstatne, sefov brat nam povedal, ze toto leto chodi policajna razia kazde dva tyzdne, no ak to bolo ako rana pod pas, tak aj preto sme to vzdali.  

Aj sme rozmyslali ze vydrzme to dva tyzdne nech nam da aspon 200 euro, ale aj tak by sme za takychto podmienok, ze nam nedaval ani jest ani pit len prerobili, tak sme to vzdali no a toto je moj akoze skrateny trojmesacny pobyt na Korfu, teda len pardnovy.

Tak mi vsetci piste, ako prazdninujete a tak. tesim sa na vase maily a Peto diky za snahu mi pomoct, aj ja by som Ti pomohla na tvojom mieste.

Majte sa krasne papaaa Diana 🙂 

DOPLNOK:

V tom hoteli, kde sme byvali v tej pivnici bol uz asi osmy rok taky manzelsky par z anglicka, boli strasne zlati, ked sme sa s nimi rozpravali. Tvrdili nam, ze vlani tam boli baby z Litvy a ze tam boli len 6 tyzdnov, ze tiez sa mali tak ako my, vies ziadny bicykel, ani bus ani auto, resp. drahe ako svina, tak sa tam tiez museli nudit a v taverne nam povedali, ze tam boli tri mesiace, no tak si vyber…asi mali pravdu skor ti anglicania 🙂  

Vies co obuchala som necelych 20 000 Sk, 13000 stala letenka ako som spominala a zamenila som si 200 euro, co bolo 7800 sk presne podla kurzu, ale neminula som vsetko a zistila som, ze mi vratia aj poistenie v Unione, co sme tam neboli, tak to bude nejakych 1200-1300 sk predpokladam, tak nad tisic, tak nejako. Ale ak ti mam pravdu povedat, neni mi az tak luto za tymi peniazmi, lepsie, ze sme tak odisli.. aj tak musim tie prachy nasim vratit, lebo od nich som si pozicala

Back to Top