Vlastné skúsenosti z Benitses na Korfu

Zážitky a skúsenosti z dovolenky v Benitses. Neupravované, kópia z emailu od Zuzany.

Tak uz som doma z Korfu, aj ked sa mi velmi nechcelo naspat. 🙂 Ja som asi neni typicky dovolenkar, ale skusim povyberat nejake zazitky, ktore by mohli zaujimat aj ostatnych.Este ti chcem povedat, ze my sme tam boli 4 baby, takze sa k nam asi chovali milsie ako k ostatnym. Cestovali sme cez tip travel, letecky a nemozem si na nic stazovat, vsetko mali dobre zorganizovane od odletu z BA az po prichod do Benitses. V lietadle nam tiez podavali male obcerstvenie bagetu, nejaky keks a napoje.

Ked sme prisli do Benitses ujala sa nas delegatka a v priebehu pol hodiny sme boli vsetci ubytovani. My sme byvali v apartmanoch Loutrovia a bola som naozaj milo prekvapena zariadenim apartmanu, veeeelmi pekny, mozem len odporucat. 🙂  

Kedze ako som sa potom dozvedela v Benitses je „talianska zona“, takze sme mali okolo seba samych Talianov, ktori boli v noci ked sa vracali domov dost hlucni, nam to nevadilo, lebo my sme chodievali vecer tiez von, ale ako ubytovanie pre rodinu s detmi by som to neodporucala. Inak cez den boli tiez dost hlucni, ale to tak nevadi. 

Inak Benitses je „poriadna diera“ a nie je tam teda vobec zivo tak ako mi to deklarovali v cestovke. Ale kedze sme boli 4 baby tak sme nemali problem sa zabavit. Raz sme sa vybrali tancovat do baru, ktory bol predtym uplne prazdny a potom ked ostatni videli, ze sa tam dobre zabavaju ludia, tak sa tam vsetci nahrnuli. Greci boli pohotovi, doniesli dalsie stoly a stolicky, ktore boli uz na ulici. Potom sme vsetky dostali nejake drinky zadarmo. A to sa nestalo raz. Takze myslim si, ze Greci su pohostinni a mili pokial za tym vidia dalsi zisk. 

Inak jediny problem co sme za cely cas mali bol problem s vodou. Okrem toho, ze voda nie je pitna s cim sme ratali, nam v apartmane skoro vobec netiekla, tiekla cely cas len studena (co by v tych horucavach nevadilo), ale potom uz aj studena tiekla len malym prudom. A ked sme sa sprchovali tak napr. v kuchyni netiekla voda vobec. Ale neviem ci to nebol len problem toho apartmanu. 

Co sa tyka plaze v Benitses ta bola kamenista, bez ryb a musiel, a na dne rastla taka zvlastna trava. Voda bola velmi cista a velmi slana. Nebola to celkom ukazkova plaz, ale vyborna na plavanie. 

Co sa tyka vyletov, my sme mali taku netypicku dovolenku, nenavstevovali sme takmer nic, takze ohladom tohto nemam ziadne skusenosti, vacsinou sme si zazili nocny zivot v Benitses, ale to vacsinu ludi az tak nezaujima, keby nahodou je tam len velmi malo podnikov, kde sa da dobre zabavit, zatancovat. Jeden diskoteka – Casanova, a jeden bar hned vedla toho karaoke baru, volal sa myslim Shamrock.

Autor: Zuzana

Back to Top